Download brochure

Gratis brochure
wanneer pioenrozen planten

Wanneer pioenrozen planten?

  • Blog
  • 19 oktober 2022

Pioenrozen bloeien slechts voor een korte tijd, maar het is een prachtige plant die in iedere tuin tot zijn recht komt. Het is daarom belangrijk om deze in de juiste periode te planten, zodat er zo lang mogelijk van genoten kan worden. Wanneer is eigenlijk de beste tijd om pioenrozen te planten? Wij leggen het u graag uit in deze blog.

De beste tijd om pioenrozen te planten

De beste tijd om pioenrozen te planten is in oktober. Daarnaast kunnen ze ook nog tot half november geplant worden. Rond deze tijd is de grond namelijk nog een beetje warm van de zomer. Hierdoor maken de pioenen nieuwe haarworteltjes aan. Deze worteltjes zorgen ervoor dat de plant stevig in de grond komt te staan en goed voorbereid de winter ingaat. Hierdoor is de kans op 1e-jaars bloei het grootst.

wanneer pioenen planten

Waar kun je het beste een pioenroos planten?

Om de kans te vergroten dat de pioenrozen succesvol bloeien, is niet alleen de periode waarin deze geplant worden belangrijk. Het is ook belangrijk waar ze geplant worden. Pioenen zullen het beste bloeien in een voedingsrijke en vochtige grond. Daarnaast is het belangrijk dat ze veel zonlicht krijgen, namelijk minimaal 5 uur per dag. Verder heeft elke pioenroos ongeveer 1 vierkante meter ruimte nodig. Als u op grote schaal pioenrozen wilt planten, dan is het dus belangrijk dat er genoeg ruimte is om aan deze plantafstand te voldoen.

Hoe moeten pioenrozen worden geplant?

Maak bij het planten van een pioen een gat van 10 tot 15 centimeter diep met een omvang van twee keer de plant. Hierbij is het belangrijk dat de grond los wordt gemaakt. Vervolgens kan de pioenroos er worden ingezet. Tot slot kan de grond worden aangeduwd. Bij het aanplanten moet de pioen ook gelijk wat water krijgen.

Groot & Groot: Het hele jaar door pioenrozen

Wilt u graag meer informatie over wanneer u pioenrozen moet planten? Of bent u benieuwd naar de inkoopprijzen van onze pioen stekken? Bij Groot & Groot zijn wij in staat om pioenen het hele jaar door te kweken. Wij zijn dus niet seizoensgebonden. Neem vrijblijvend contact met ons op. U kunt ons ook direct mailen: info@grootgroot.nl of bellen: +(31) (6) 110 60 243. Wij helpen u graag!